Åbningstider og info

mail@klosterkaelderen.dk

Forsendelse i DK kr 100 Bestilling og evt prisoplysninger -
venligst email mail@klosterkaelderen.dk

Pris: 38.000,- DKK pr. stk.

Venligst email mail@klosterkaelderen.dk for forespørgsel og bestilling

Bing & Grøndahl Empire stil Kolosalvase af Han Tegner 72 cm Kinesisk inspireret låg med guld
I fin og hel stand. Hans Christian Harald Tegner Født i København, 30-11-1853 - Fredensborg, 02-04-1932, tegner, porcelænskunstner, indretningsarkitekt. Tegner kom i litograflære hos faderen, senere Chr. V. Nielsens tegneskole og kunstakademiet i København 1869 og senere også modelskolen. Hans Tegner fik flere priser for sine illustrationer af Holbergs komedier blandt andet Hielmstierne-Rosencrones i 1886; fortjenstmedalje i guld 1888; guldmedaljer i Paris 1889 og München 1905. I 1897 blev han titulær professor ved Kunstakademiet i København. Fra 1901 - 1917 var han leder af Kunstindustrimuseets kunsthåndværkerskole og var samtidig ansat hos Bing & Grøndahl 1907-32 som kunstnerisk leder. Som Illustrator til nationalklenodierne Holberg og H.C. Andersen blev denne side af hans kunstneriske virke mest kendt. Men også hans virke med porcelænet har sat sig spor. Han genindførte overglasurmalingen på B&G, en revolution på den københavnske fabrik, der siden 1880erne med sin underglasurmaling havde opnået en europæisk førerstilling. Tegner foretrak overglasuren på grund af dens muligheder for det præcist tegnede ornament, sådan som det kendtes fra 1700-tallets porcelænskunst. Han genskabte Heinrich Hansens rokoko- inspirerede Rosenborgstel, relancerede et af Bing & Grøndahls gamle hits, Holberg-porcelænsfigurer (efter Wilh. Marstrand) - polykrome rokokofigurer (alle modellerede af J. J. Bregnø), og skabte en række pompøse porcelænsunika. Blandt hans sidste arbejder for Bing & Grøndahl var jubilæumsstellet fra 1927, hvor T. vendte tilbage til underglasuren og søgte at nærme sit formsprog til mellemkrigstidens enkle funktionalistiske smag.