Åbningstider og info

Forsendelse i DK kr. 75 Bestilling og evt prisoplysninger -
venligst email mail@klosterkaelderen.dk

Pris: 22.000,- DKK pr. par

Venligst email mail@klosterkaelderen.dk for forespørgsel og bestilling

Royal Copenhagen Aluminia fajance væghængte Toucaner Design Jeanne Grut Ca 50 cm fra halespids til næp. Se den i vores Fugleudstilling 2018 i Mariager
Jeanne Grut, billedhugger Tukaner

Jeanne Vivian Grut, født 13. december 1927 - Jeanne Grut tilbragte en del af sin opvækst i Ecuador, Sydamerika 1930-37 og deltog senere med kunstakademiet på mange rejser til bl.a. England, Holland, Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland.

Jeanne Grut blev uddannet i Göteborg på Svenska Slöjdföreningens Skola fra 1946-1948. Siden fortsatte hun på Kunstakakemiet i København som billedhugger under Utzon-Frank and Johannes Bjerg fra 1950-1955. JG blev ansat på Den Kongelige Porcelænsfabrik i 1958 og havde sit virke der indtil 1987. Hendes hovedindsats var en omfattende modellering af naturalistiske dyrefigurer både i fajnce, porcelæn og stentøj. Hendes udgangspunkt var ikke endinmesionelle billeder, men langvarie studier af dyrene i naturen eller zoologisk have. Var det hundefigurer f.eks skete det også at hun var sammen med en hund i den periode modelarbejdet pågik.

Blandt Jeanne Gruts kendeste værker er Den Blå Fisk i fuld størrelse i en blå blød glasur, som blev skabt som gave til den fiskeinteresserede japanske kejser, da han i 1971 besøgte Den kongelige Porcelænsfabrik. Den blå fisk blev siden sat i produktion i en lige og en krum udgave. Af fajance produktionerne kan også nævnes den store Hyacint-ara, der blev glaseret i en levende kraftig blåfarvet glasur og de charmerende muskusoksekalve i forskellige størrelser og med en blød mat glasur, der var undermalet med brune farver. Jeanne Gruts arbejde for Aluminia lå i perioden 1961-1969, hvor fajance og kunststengodsproduktionen blev lagt ind under Royal Copenhagen. I den periode skabtes 40 kunststengodsformer med i alt 49 genstande, hvor ikke alle kom i egentlig seriel produktion og dermed er ret sjældne.