Forsendelse i DK kr. 75.Kongelig Dansk
12164 Island 31 cm

Kontakt os vedrørende pris
Varenr: 123981

Beskrivelse: Kgl. figur fra Royal Copenhagen 12164 Island 31 cm I hel og fin stand
Carl Martin-Hansen (1877-1941)
Danske folkedragter
Denne serie består af i alt 47 figurer og blev til i årene 1906-1925. Kunstneren var i samtiden højt skattet for udførelsen af en lang række portrætbuster og offentlige mindesmærker. Han hørte til en kreds af danske kunstnere, der efter århundredskiftet videreførte de naturalistiske traditioner i arbejder, der vidner om både smag og evne til karakteristik. Serien af danske folkedragter blev uden tvivl en af hans største succes'er.

I overensstemmelse med den kunstretning, han repræsenterede, forlangte han, at egnsdragterne i alle detaljer var korrekte. De er kopieret efter originaler på Nationalmuseet og andre steder, og som man vil se af nærbillederne i det følgende, blev ingen karakteristiske enkeltheder glemt.
Dette krav kunne kun gennemføres, fordi Den kongelige Porcelainsfabrik rådede over en stab. der generation efter generation havde nedarvet en tradition for minutiøs malerteknik fra fabrikkens første store periode i 1 780'erne.
Også i anden henseende knyttedes en forbindelse til traditionerne fra det 18. århundrede. 42 af disse figurer udgjorde ewde1afen gave fra danske kvinder til Christian X og Dronning Alexandrine i anledning af kongeparrets sølvbryllup den 26. april 1923.
Gaven bestod bl.a. af 120 specielt udførte tallerkener, hvortil figurerne sluttede sig - som borddekorationer. Figurerne repræsenterede alle de områder, hvorover Christian X regerede: Danmark, Færøerne, Grønland, Island, der var i personalunion med Danmark, og Slesvig, hvis nordlige dansksindede del havde stemt sig hjem til moderlandet blot tre år før sølvbrylluppet.

Venligst email mail@klosterkaelderen.dk for forespørgsel og bestilling
%>