Forsendelse i DK kr. 75.Kongelig Dansk 12214 Kgl. Fisker fra Skagen 33,5 cm

Pris: 5.800,- DKK pr. stk.

Varenr: 219420

Beskrivelse: Kgl. Blanc de CHine figur fra Royal Copenhagen 12214 RC Fisker fra Skagen 33,5 cm I hel og fin stand
Carl Martin Hansen
Danske folkedragter
Denne serie består af i alt 47 figurer og blev til i årene 1906-1925. Kunstneren var i samtiden højt skattet for udførelsen af en lang række portrætbuster og offentlige mindesmærker. Han hørte til en kreds af danske kunstnere, der efter århundredskiftet videreførte de naturalistiske traditioner i arbejder, der vidner om både smag og evne til karakteristik. Serien af danske folkedragter blev uden tvivl en af hans største succes'er.
I overensstemmelse med den kunstretning, han repræsenterede, forlangte han, at egnsdragterne i alle detaljer var korrekte. De er kopieret efter originaler på Nationalmuseet og andre steder, og som man vil se af nærbillederne i det følgende, blev ingen karakteristiske enkeltheder glemt.
Dette krav kunne kun gennemføres, fordi Den kongelige Porcelainsfabrik rådede over en stab. der generation efter generation havde nedarvet en tradition for minutiøs malerteknik fra fabrikkens første store periode i 1 780'erne.
Også i anden henseende knyttedes en forbindelse til traditionerne fra det 18. århundrede. 42 af disse figurer udgjorde ewde1afen gave fra danske kvinder til Christian X og Dronning Alexandrine i anledning af kongeparrets sølvbryllup den 26. april 1923.
Gaven bestod bl.a. af 120 specielt udførte tallerkener, hvortil figurerne sluttede sig - som borddekorationer. Figurerne repræsenterede alle de områder, hvorover Christian X regerede: Danmark, Færøerne, Grønland, Island, der var i personalunion med Danmark, og Slesvig, hvis nordlige dansksindede del havde stemt sig hjem til moderlandet blot tre år før sølvbrylluppet.

Venligst email mail@klosterkaelderen.dk for forespørgsel og bestilling
%>